İş Güvenliği Hizmeti Tüm İşyerlerine Zorunlu Oldu

Az Tehlikeli işler dahil tüm işyerlerine 1 Temmuz itibari ile İş Güvenliği Zorunluluğu başlıyor.

Az Tehlikeli işler dahil  SGK lı çalışanı bulunan tüm işyerleri İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti almak zorunda. Bu konuda yetkili bir kurum olarak işyerlerine işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı atıyoruz. İş Güvenliği uzmanlarımız; aylık olarak iş güvenliği eğitimi, risk değerlendirmesi, açil durum planları vd. diğer hizmetleri planlayarak uygular gerekli önlemleri alır. İşyeri Hekimlerimiz aynı şekilde çalışanların sağlık durumlarının izlenmesi raporlanması ve işsağlığı eğitmlerinin verilmesini sağlar.

az tehlikeli işler

Az tehlikeli işler dahil Hizmet almayan işyerlerine 18.000 TL ye kadar idari para çezası uygulanmaktadır. Uzmanlarımız sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.

Az Tehlikeli işler Başlıklar halinde aşağıda sırallanmıştır

Dikim için sebze fidesi, meyve fidanı vb. yetiştirilmesi.Dikim için çiçek ve diğer bitkilerin yetiştirilmesi (dekoratif amaçlarla bitki ve çim yetiştirilmesi dahil, sebze fidesi, meyve fidanı hariç). Tütünün sınıflandırılması, balyalanması vb. hizmetler – Az Tehlikeli İşler.Orman yetiştirmek için fidan ve tohum üretimi – Az Tehlikeli İşler. Orman ağaçlarının yetiştirilmesi (baltalık ormanların yetiştirilmesi hariç).Ağaç dışındaki yabani olarak yetişen ürünlerinin toplanması (mantar meşesinin kabuğu, kök, kozalak, balsam, lak ve reçine, meşe palamudu, at kestanesi, yosun ve likenler, yabani çiçek, yabani meyve, yenilebilir mantar vb.) – Az Tehlikeli. Diğer ormancılık hizmet faaliyetleri (ormancılık envanterleri, orman işletmesi, orman idaresi danışmanlık hizmetleri, orman (bakımı, verimi, vb.) ile ilgili araştırma geliştirme, vb.) – Az Tehlikeli İşler. Katkısız sebze ve meyve suları imalatı – Az Tehlikeli İşler. Konsantre meyve ve sebze suyu imalatı – Az Tehlikeli İşler. Kavrulmuş, tuzlanmış vb. şekilde işlem görmüş sert kabuklu yemişler ile bu meyvelerin püre ve ezmelerinin imalatı – Az Teh. Meyve ve sebzelerden jöle, pekmez, marmelat, reçel vb. imalatı (pestil imalatı dahil) – Az Tehlikeli İşler Tuzlu su, sirke, sirkeli su, yağ veya diğer koruyucu çözeltilerle korunarak saklanan sebze ve meyvelerin imalatı – Az Teh.Dondurulmuş veya kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı (kuru kayısı, kuru üzüm, kuru bamya, kuru biber vb.) – Az Teh. Leblebi imalatı ile kavrulmuş çekirdek, yerfıstığı vb. üretimi (sert kabuklular hariç) – Az Teh. Başka yerde sınıflandırılmamış meyve ve sebzelerin başka yöntemlerle işlenmesi ve saklanması- Az Teh. Dondurma imalatı (sade, sebzeli, meyveli vb.) – Az Teh.Şerbetli diğer yenilebilen buzlu gıdaların imalatı – Az Teh.Kahvaltılık tahıl ürünleri ile diğer taneli tahıl ürünlerinin imalatı – Az Teh.Fırıncılık ürünlerinin imalatında kullanılan hamur ve un karışımlarının imalatı (sebze un karışımları hariç) – Az Teh.Dövülmüş diğer tahıl ürünlerinin imalatı (keşkeklik buğday vb. dahil) (bulgur ve irmik hariç) – Az Teh.Taze pastane ürünleri imalatı (yaş pasta, kuru pasta, poğaça, kek, börek, pay, turta, waffles vb.) – Az Teh.Fırın ürünleri imalatı (ekmek, pide, simit, vb. dahil, taze pastane ürünlerinin imalatı hariç) – Az Teh.Hamur tatlıları imalatı (tatlandırılmış kadayıf, lokma tatlısı, baklava vb.) – Az Teh.Peksimet, bisküvi, gofret, dondurma külahı, kağıt helva vb. ürünlerin imalatı – Az Teh.Tatlı veya tuzlu hafif dayanıklı fırın ve pastane ürünlerinin imalatı – Az Teh.Tatlandırılmamış dayanıklı hamur tatlıları imalatı – Az Teh.

Az tehlikeli işler C sınıfı uzmanı olmak yeterlidir. Tehlikeli işlerde B sınıfı uzmanı olmak gerekir.

Devamı için tıklayınız